Olen kolmevuotiaan tyttären äiti ja täytän ensi kesäpäivänseisauksen aikaan 30 vuotta. Olen Etelä-pohjanmaalta Alajärveltä luomulihakarjatilalta kotoisin. Eläimet ja luonto ovat aina olleet minulle rakkaita. Nykyään asun Kristiinankaupungissa maaseudulla, paikassa, josta voin rakentaa hyvin omavaraista elinympäristöä. Ammatiltani olen eläintenhoitaja ja kokemusasiantuntija.

Urheilu on ollut isossa roolissa elämässäni: Kilpauintia harrastin nuorempana, kuntosali tuli elämääni 18- vuotiaana, sitten voimanosto sekä crossfit. Nykyisin harrastelen satunnaisesti monenlaisia liikuntamuotoja, sekä minulla on runsaasti mielenkiinnonkohteita.

Koen puhtaan ja kotimaisen ravinnon olevan tärkeä osa kansamme terveyttä. Maatiloja Suomessa kaatuu päivittäin – tämä suunta on käännettävä päinvastaiseen. Olen myös itse todistanut perheeni lihatilan kaatuneen. Pienmaatilat takaisin kyliin!

Geenimanipuloitujen elintarvikkeiden, rehujen ja muiden sairautta lisäävien tuotteiden tuonti ulkomailta on kiellettävä sekä niiden käyttö ja valmistus lopetettava. Suomalaisten täytyy suojella omaa geeniperimäänsä kaikin tavoin. Pystymme täyttämään kansamme vatsat turvallisella perinteisellä ravinnolla. Säteilyn terveysturvallisuus- kysymykset on otettava todesta, etenkin päiväkodeissa ja kouluissa.

EU:sta irti, NATO sekä digi-id unohdettava.

Kaikenlainen ulkovaltojen, kuten EU:n vaikuttaminen ja ohjailu Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaan on katkaistava välittömästi. Suomen tulee itse päättää omasta sisä- ja ulkopolitiikasta, sekä omista kauppa- ja yhteistyösuhteistaan. Suomen täytyy olla puolueeton rauhanneuvottelija. On tärkeää ensin palata noudattamaan Suomen perustuslakia, jota on räikeästi rikottu varsinkin viime vuosien aikana. Maanpetturit sekä kaikki ihmisoikeusrikkojat on saatava vastuuseen.

Päätäntävaltaa ja vastuuta enemmän yksilöille.

Emme ole valtion päiväkotilapsia, vaan olemme syntyneet tänne vapaina luonnollisina henkilöinä, ja meillä on synnyinoikeutena päättää itseä ja lapsiamme koskevista kysymyksistä. EU:lla, Suomen valtiolla taikka virkamiehillä ei ole oikeutta pakottaa ihmisiä mihinkään tiettyyn agendaan taikka toimintaan. Pakotteet pois ja enemmän vaihtoehtoisia tapoja toimia jokaiselle sektorille.

Mielen, kehon ja sielun harmoniaan on hyvä kannustaa jokaista. Koen, että ihmisen yksi tarkoitus on löytää tasapaino ja harmonia luonnon kanssa. Tähän syvään, pyhään, merkitykselliseen luontoyhteyteen meidän on pyrittävä lempeästi palaamaan. Tätä tulee koko yhteiskunnan tukea, lapsista vanhuksiin.

Olen seikkaileva, syvästi tunteva ja pohdiskeleva, elämäntapaintiaaniksi sanottu nainen. Olen halunnut kokea elämää ja maailmaa, jonka johdattamana tätä nyt kirjoitan. Kokemukset ovat antaneet minulle perspektiiviä hyvin monenlaisten ihmisten elämästä. Tämän laajan ymmärryksen saaneena tiedän, etteivät tiukat raamit maailmassa ole terveitä ja toimivia. Näitä raameja olen tullut tänne purkamaan. Annetaan energiamme liikkua vapaasti hyvässä hengessä, kuin tuulen virtaus.

Luonnonlakia kunnioittava, vapaan sielun omaava Suomen alkuperäiskansalainen,

Saara Hauta-aho

Lue myös