Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Vapauden liitto jäi sivuun Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen talousarvioneuvotteluista 22.11.-22.
Tarkemmin ottaen, meidän neuvottelua ei kaivattu kun emme suostuneet Kokoomuksen ehdotukseen.
Neuvotteluvaraa ei ollut, vaan Kokoomus-johtoisesti suuntana on nyt se, että omaishoitajille maksettavia tukia tullaan todennäköisesti leikkaamaan, vammaisten ateria- ja ylläpitomaksuja korottamaan, kotihoidon asiakasmaksut nostamaan.

Vapauden liiton valtuustoryhmä seisoi neuvotteluissa Kristillisdemokraattien muutosehdotuksen takana. Näin teki myös Perussuomalaiset.
Tässä kohtaa toteutui sovinnollinen yhteistyö – yhteistä kannanottoa ei kuitenkaan kyetty aikaan saamaan pyynnöstäni huolimatta. Sekä Perussuomalaiset että Kristillisdemokraatit kirjoittivat omat kannanottonsa ja joukkovoima jäi jälleen saavuttamatta.

Kokoomusjohtoisesti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta johdetaan sinisellä ”sydän on oikealla” teemalla. Yksityistämistä todennäköisesti on luvassa ja rankkoja leikkauksia, jotka osuu heikompiosaisiin.

Rahaa (jota ei ole!) riittää kuitenkin paisutettuun hallintahimmeliin.
Rahaa (jota ei ole!) riittää kuitenkin valtuuston tarjottaviin, matkakorvauksiin, palkkioihin, valtuustoryhmien toimintatukiin (6000€/valtuutettu/vuosi).
Rahaa (jota ei ole!) riittää kuitenkin HUS lisärahoittamiseen sen sijaan, että itse huolehdittaisiin ennaltaehkäisevästä terveydenhuollosta ja perusterveydenhuollon tehtävistä riittävissä määrin, jolloin harvempi tarvitsee erikoissairaanhoidon (Hus) palveluja.
Rahaa (jota ei ole!) riittää kuitenkin ruotsinkielisten palvelujen lisärahoitukseen – vai oliko tämä keino saada Rkp pysymään neuvotteluissa mukana, Kokoomuksen kainalossa?

Vapauden liiton valtuustoryhmästä talousarvioneuvotteluihin osallistui Pasi Aitamurto.

Yle Uutiset | Tätä tarkoittaa harmonisointi hyvinvointialueilla: omaishoitajan kuukausipalkkio voi pudota jopa 500 eurolla


Cia Grönberg
Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettu

Samankaltaiset artikkelit