Vapauden liiton puoluehallitus on nimennyt tekniikan tohtori Matti Karvosen vuoden 2023 eduskuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaan vaalipiiriin. Tervetuloa mukaan Vapauden liiton toimintaan ja kansanedustajaehdokkaaksi!


Morjens.

Nimeni on Matti Karvonen, 38v, kotoisin olen maatilalta Puumalasta, Saimaan sisävesisaaristosta ja nykyisin asun Tampereella. Tampereelle päädyin opiskelujen kautta ja työelämässä olen täällä tällä hetkellä teollisuudessa. Koulutukseltani olen tekniikan tohtori ja teen alaani liittyviä suunnittelu- ja tuotekehitystehtäviä tehtaassa Tampereella, joka kuuluu suurehkoon ameriikkalaiseen pörssiyhtiöön. Perheeseeni kuuluu avovaimo lapsineen sekä vuoroviikonloppulapseni. Harrastuksiini kuuluu kahvakuula, avantouinti ja viulunsoitto, syksyisin käyn myös hirvimetsällä.

Miksikö politiikkaan? No siksi, että valta omista asioistasi on tässä kollektiivissa poliitikoilla ja en pidä siitä. En kaipaa yhteiskunnan holhousta ja byrokratialla perusteltuja kasvottomia organisaatioita sanelemaan, miten elämääni elää. Tahdon yhteiskunnan, joka koostuu vapaista, vastuuntuntoisista ja terveistä yksilöistä; voi kumpa hallituksemmekin olisi sellainen… No, ehkäpä ensivaalien jälkeen.

Poliittisen motiivin perusteluja

Mielestäni valtiovallalla on liikaa valtaa yksilöihin. Lakeja on liikaa, ja ne liiaksi puuttuvat yksilön arkeen. Tarvitsemme vahvan perustuslain suojaamaan yksilön oikeuksia hallinnon mielivaltaa vastaan, sekä vahvan ymmärryksen oikeuteen etsiä oma kohtalomme.

Toisinaan tulee pohdittua syntyjä syviä ja mieleeni herää monia kysymyksiä. Esimerkiksi: Mihin me oikeastaan edes tarvitsemme valtiota? Kun tämä valtio lähinnä näyttää nykyisin sanelevan ihmisille asioita, kuten mitä mieltä olla tietyistä asioista, mitä syödä, mihin uskoa, millä liikkua, missä asua, millä talonsa lämmittää ja muita tällaisia. Valtio työntää itsensä aamukahvin joukkoon kahvista maksettavana arvonlisäveronakin. Voisimmeko kenties pärjätä jopa ilman valtiota?

Monesti puhutaan demokratiasta*, mutta mitä se edes on? Onko se sitä, että saa äänestää? No, mitäpä jos EU:n laajuisesti sitten äänestettäisiin, että saako mämmiä syödä? Koittaa siinä sitten 5 miljoonaa suomalaista(olettaen että he kaikki äänestäisivät mämmikieltoa vastaan) äänestää 200 miljoonaa muuta vastaan (olettaen että muut tahtovat sen kieltää). Onko tämä tällainen demokratiaa, kansanvaltaa? No ei ole. Suomalaiselle mämminystävälle tässä kohtaa EU näyttäytyy saneluvaltana.

Mielestäni valta täytyy olla maksimaalisesti yksilöllä itsellään. Se päättäköön, ketä asia koskee. Määräenemmistöpäätöksiä voidaan käyttää, mutta vain heidän kesken, joita se asia koskee. Tuossa edelläkin, eipä paljoa koske espanjalaista, ei edes ruotsalaista, että miltä se mämmi Suomessa maistuu.  Siispä ei heillä pidä olla mitään valtaa siihen aiheeseen. Enkä lähde minäkään neuvomaan sitten heitä vaikkapa härkäjuoksuperinteeseen liittyen, vaikken sitä täysin ymmärräkkään; näyttää viihdyttävän väkeä siellä se laji. Se, että joku muu päättää asioistasi, on aina diktatuuria, jopa tyranniaakin joskus; ei väliä, onko se päättäjä joku hallitus tai komissio, sotapäällikkö, vaiko sinut kellariin vanginnut psykopaatti. Sama se sinun kannaltasi, jos heillä on väkivaltamonopoli jolla sinua alistaa. Jokaisella pitäisi mielestäni olla oikeus seurata omaa kohtaloaan ja elää vapaana.

Mutta entäpä, jos meillä ei olisi valtiota? Olisiko silloin meitä määräileviä lakejakaan? No olisi toki. Luonnonlait ovat aina voimassa ja yksi näistä on ”vahvimman oikeus”. Tätä luonnonlakia vastaan me kuitenkin voimme organisoitua joukoksi, jossa meillä on yksilöä suojaava ja kaikille yhteinen perustuslaki, joka turvaisi ainakin koskemattomuuden ja oikeuden yksityisomaisuuteen; siinä saa sitten ”vahvimman oikeutta” käyttävä oligarkki köniinsä perustuslain puolustajilta, jos alkaa ryttyilemään… Eli tästä päästäänkin tähän kotimaiseen ongelmaan: Koska meillä ei ole perustuslakituomioistuinta, niin tässä on viimevuosinakin nähty kaikenlaisia mielivaltaisia temppuja hallitukseltamme, joilla etenkin ravintolayrittäjiä on kiusattu. Eipä nimittäin nykyistä WEF-johdettua hallintoamme taida paljoa kansalaisten vapaudet kiinnostaa…

Kotitehtävänä pyydän sinua miettimään: Montako lakia sinä tarvitset?

Matti Karvonen

*Suomi ei ole demokratia. Perustuslaissa määritelty tasavallaksi. Se on eri asia, kuin demokratia.

Samankaltaiset artikkelit