Lahden Vapauden liiton syyskokouksen kannanotto:

Vapauden liitto ajaa perinteistä puolueettomuuspolitiikkaa

Vapauden liitto ajaa perinteistä ja Suomen kansalle parhaaksi vaihtoehdoksi käytännössäkin koeteltua rauhantahtoista puolueettomuuspolitiikkaa, joka turvasi suomalaisille sekä rauhan, vaurauden että turvallisuudentunteen ja kasvatti Suomen diplomaattista merkitystä maailmanpolitiikassa. 

Suomen poliittisessa kentässä Vapauden liiton linjalle on olemassa suuri tilaus, koska kaikki Suomen ns. vanhat puolueet aina vasemmistopuolueita myöten ovat alkaneet estoitta tukemaan NATO-jäsenyyttä ja sen myötä Suomen alueen luovuttamista vieraiden valloille sotilaskäyttöön. Vanhojen puolueiden yhteisellä tuella Suomesta on tehty nopealla tahdilla geopoliittinen moukka, joka on alistettu osaksi USA:n militarisoitua etupiiriä ja sen eteentyönnettyä sotilasaluetta Ukrainan mallin mukaisesti. 

Paitsi että tässä valtapuolueiden politiikassa piilee valtavat turvallisuusriskit Suomelle, niin se käy suomalaisille myös taloudellisesti kalliiksi ja tekee mm. Itä-Suomen alueesta pysyvästi köyhää periferiaa. Suomen rauhallisesta itärajasta ollaankin NATO:n ja EU:n johdolla tekemässä vauhdilla suljettua ja aidoitettua raudan rajaa, jolla vallitsee vaarallisia suurvaltajännitteitä. Tämä Suomen militarisointi USA:n armeijan temmellyskentäksi ei millään lailla palvele Suomen omia kansallisia etuja ja lisäksi se kiristää entisestään jo ennestäänkin vaikeaa turvallisuustilannetta Euroopassa. 

Tavoitteemme Vapauden liitossa onkin kerätä yhteen ne suuret määrät  suomalaisia, jotka edelleen tukevat rauhantahtoista puolueettomuuspolitiikkaa, mutta ovat hämmentyneet nopeasta suunnanmuutoksesta valtapuolueiden ulko- ja turvallisuuspoliittisessa linjassa ja joilla ei sen takia enää ole olemassa poliittista kotia vanhojen puolueiden riveissä.

Lahden Vapauden liitto toimii Lahdessa sekä Hämeen alueella laajemminkin edistääkseen Vapauden liiton tavoitteita. Pyrimme kokoamaan mm. edellä mainitusta syystä poliittisen kotinsa menettäneitä suomalaisia saman katon alle yhdeksi toimintakykyiseksi poliittiseksi voimaksi, joka puolustaa Suomen kansallisia etuja ja haastaa siten nykyisten valtapuolueiden linjan.

Samankaltaiset artikkelit