Helsingin Narinkkatori 10.9.2022

Aurinko helli paikalle saapuneita mielenosoittajia. Paikalle oli saapunut reilut 200 Suomen tulevaisuudesta huolestunutta kansalaista. Seuraavassa lyhennelmiä tapahtuman puheista.

Puheet aloitti Kristallipuolueen puheenjohtaja Juho Lyytikäinen. 
Lyytikäinen korosti puheenvuorossaan pienpuolueiden yhtenäisyyden tärkeyttä ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Nyt on tekemisen aika ja ilman puhdistamisen aika kaikille yhteisten päämäärien saavuttamiseksi. Yhdessä pienpuolueet saavuttavat jotain, tapellessaan ei. Lyytikäinen kehotti tiedon välittämiseen ja jakamiseen. 3,5 % kansasta riittää vallankumouksen aikaansaamiseksi.

Seuraavaksi puhujakorokkeelle saapui Vapauden Liiton aluevaltuutettu espoolainen Cia Grönberg.
Cia toi esiin kollegoidensa huolet ja sotealan tuskan nykytilanteeseen. Yleinen jaksaminen terveydenhuollon alalla on jo hälyttävän matalalla tasolla. Vaaratilanteita ei ehditä kirjaamaan. Potilasturvallisuus vaarantuu joka päivä. Työ syö paljon hoitajien voimavaroja, kun joudutaan paikkaamaan kielitaidottomien tekemiä virheitä ja tekemään vajaalla työvoimalla työvuorot.  Yksityisellä puolella tienaa kyllä, mutta samalla julkinen terveydenhuolto kärsii ammattitaidon puutteesta, kun pätevimmät valuvat yksityisen palvelukseen. Tartuntatautilain pykälä 48a, sen mielivaltainen soveltaminen on ongelma ympäri Suomea. Jossain saa tehdä töitä jossain ei.  Hoitajia siirtynyt muihin hommiin, moni on jo poistanut työlupansa (yli 500kpl). Sote on kriisissä. Työmäärä on lisääntynyt kaikkialla kotihoidon tilanne aivan mahdoton. Sotealueiden rahoista puuttuu 1,5 miljardia, tiukat ajat edessä.

Pasi Viheraho, Suomen Kansa Ensin.
Toi huolensa terveydenhuoltoalan alasajosta. Rahaa riittää kyllä muualle, mutta ei Suomen kansalle. Käytännöt EU:n sanelemisista päätöksistä aiheuttavat ongelmia Suomelle, kun EU:ssa ei tiedetä maamme käytäntöjä. Energiapoliitiikka on täysin tekemällä tehty ongelma. Pasi oli myös huolissaan syrjäseutujen puolesta sekä erittäin huolissaan suomalaisten hyvinvoinnista.

Kirsi Kautiainen, Vapauden Liitto.
Henkinen pahoinvointi on Suomessa lisääntynyt hirmuisesti, itsemurhien määrät nousseet aivan liian suuriin määriin. Korona-ajan kärsimykset, vanhusten karanteenit, nuorten eristäytyminen ja
lapsiperheiden ongelmat kasvaneet järkyttävästi. Mitä on tehty asioiden eteen? Ei yhtään mitään. Huoli on kova ihmisten hyvinvoinnista. Yhteiskunnan oravanpyörä pakollisesta jaksamisesta johtaa ihmisten loppuunpalamiseen. Yrittäjien konkurssien tuomitsemiset — liikaa tuomitaan ihmisiä epäonnistumisistaan. Keino pahoinvoinnin voittamiseen on myötätunto toisia kohtaan. Hymyillään, kun ihmiset kävelevät vastaan ja tuodaan valoa pimeyden keskelle.

Pekka Mattila, Vapaus Fest, Kristallipuolue.
Historia tuntee paljon jänniä aikoja ja nyt eletään yhtä niistä. Agenda 2030: 'Et omista mitään ja olet onnellinen'. Kansa ei oikeasti päätä yhtään mitään, luvataan kaikki ja et saa yhtään mitään. Valheet tulevat kuitenkin pikkuhiljaa esiin, ihmiset tulevat heräämään ja asiat tulevat muuttumaan. Pekka puhui myös maailman eliitin päätöksistä, mitkä vaikuttavat kaikkien meidän elämään. Ihmisten yhteentuleminen, voimaantuminen, toiminta — kolme vaihetta, joiden pitää tapahtua, jotta muutos saadaan aikaiseksi. 

Riikka Salmi, Suomen Kansa Ensin puolueen puheenjohtaja.
Olemme ylpeitä siitä että meillä on sydän Suomen ja suomalaisten puolella. Sanna Marinin sekoilut riittää, meille riittää velkaantuminen ja rahojen jakaminen ulkomaille. Ilmastopolitiikka, EU-tukipaketit, hallitsematon maahanmuutto. Virkamiehet ovat meillä töissä, kansanedustajat ovat kansalle töissä. Hallitus on tehnyt mokia valtavasti, mutta Suomen ja suomalaisten eteen ei yhtään mitään. Terveydenhuolto kriisissä, mitä tekee hallitus? Tartuntatautilain pykälän 48a. Itsemurhat suuressa kasvussa. Vihreä siirtymä täysi tuho Suomen tulevaisuudelle. Maatalous kriisissä, sähkökriisi, pääministeriä ei huoleta yhtään mikään muu kuin maalitus laki. Media vie kaikkia kuin pässiä narussa — kansalle syötetään mitä ajatella ja alistetaan jatkuvalla propagandalla. Suomalainen sisu tulee olemaan se mikä meidät pelastaa. Muutos lähtee siitä mitä me nyt itse teemme. Sanna Marinin on erottava pääministerin paikalta.

Juha Korhonen, Vapauden Liitto (sitoutumaton).
Nyt pitää oikeasti tehdä jotain. Terveydenhuolto jo romahtanut. 40 miljardia lainaa, 20 miljardia lähetetty muualle. Mitä hallitus tekee hoitajien puolesta? Tekee lain, että saa pakottaa hoitajat töihin. Juha oli erittäin huolestuntu siitä, ettei paikalle saapunut enempää ihmisiä. Nyt pitää levittää sanaa siitä, mitä kaikkea nykyinen hallitus on tehnyt! Nyt pitää oikeasti lähteä pois EU:sta eikä liittyä natoon eikä kuunnella muita. Nukkuvat äänet pitää herättää. Kansanedustajat edustavat kansaa, eivät puolueita.

Ossi Tiihonen, Vapauden Liiton puheenjohtaja.
Great reset on kuulemma salaliitto hömppää, mutta silti on olemassa esimerkiksi Klaus Schwabin kirja aiheesta. Kansa tietää tästä, mutta kansanedustajat eivät. Sähkön ja ruuan hinnan nousu tuplaantunut ja bensan hinta edelleen korkealla. Korot nousseet 2% (euribor) -> lainanhoitokustannukset kolminkertaistuvat. Yleiset kustannukset nousussa kaikki. Mitä tapahtuu kun kaikki hinnat nousevat? Konkursseja tapahtuu — niin yritysten, kuin henkilökohtaisiakin. Omavaraisuus, varautukaan kaikkeen — auttakaa kavereita, great reset tulossa. Vaalit ovat ensi keväänä. Vaikka kaikki ovat pettyneitä politiikkaan, niin nyt pitää äänestää. Muutos kyllä tapahtuu ensi vaaleissa, kun saadaan nukkuvat hereille, ja kaikki yhdessä pahan kimppuun. Irti globalistien hallinnasta.

Ennakkoon ilmoitettujen puhujien jälkeen oli vuorossa kansanmikki.

Panu Huuhtanen
Sensuurin kynnys erittäin korkea nykyisin. Panu toi esiin, että ihmiset tulevat olemaan erittäin vihaisia tulevana syksynä/talvena. Tulee vastaamaan kaikista tulevista sanoistaan ihan itse.
VKK-puolueen toiminnasta puhui varovasti. Puoluevalta on sielläkin kuin muillakin puolueilla.

Tarja Pitkänen, Vapauden Liitto
Emme ole sodassa vieläkään. Suomen lippu ja Suomi ensisijaisena. Tarjan suku on ollut sodassa neuvostoliittoa vastaan, eikä toivo kenellekkään samaa. Tähän liittyen elinkeinoministeri Lintilän kommentti oli ala-arvoinen. Tartuntatautilain pykälä 48a:sta huolimatta älköön kukaan lannistuko. Hoitajien kohtelu älytöntä. Uusi aluehallinto on vain uusi byrokratian muoto. Kapinointia norjassa: Nuori lapsi haastanut Norjassa kaiken piikityspropagandan.

Samankaltaiset artikkelit