Kiihtyvä ”Euroopan Kiina-riippuvuudesta” varoittelu Suomessa johtuu siitä, että Suomea ollaan kiihkeästi sotkemassa EU:n ja Naton kautta suurvaltakamppailuun myös Kiinan kanssa. Suomi laitetaan tässäkin suurvaltapainissa palvelemaan pääasiassa heikkenevän USA:n intressejä, jonka hegemonia on rappeutumassa koko maailmassa, eikä vähiten Kiinan vahvistumisen takia.

Suomen EU- ja Nato-jäsenyydet johtavat siihen, että tulevaisuudessa ”hyvässäkin skenaariossa” on suurella todennäköisyydellä odotettavissa vaihtelevan asteista kauppasotaa Kiinan kanssa, joka taas johtaa siihen, että Suomen kaupankäynnin mahdollisuudet ulkomaailman kanssa heikentyvät entisestään kun sekä EU että USA kiristävät pakotepakkopaitaansa Suomen ympärillä. Pahimmassa tapauksessa kiista Taiwanista johtaa aseelliseen selkkaukseen, johon Suomi viedään osapuolena mukaan tukemaan USA:ta.

Ensiksi on ymmärrettävä, että Kiinan demonisointi on tärkeä osa USA:n geopoliittista strategiaa ja tämä demonisointi näyttää menevän Suomessa sellaisenaan läpi, sillä jopa eurovaalien vaalikoneessa kysytään, että pitäisikö Tiktok kieltää. Toiseksi on ymmärrettävä se, että itsenäiselle ja puolueettomalle Suomelle Kiina ei olisi minkäänlainen uhka, vaan suuri mahdollisuus tuottoisana kauppa- ja yhteistyökumppanina, jonka kasvava rooli maailmassa tekee hyvät suhteet siihen Suomelle elintärkeiksi.

Suomen osallistuttaminen yhä syvemmälle suurvaltojen kädenvääntöihin tuleekin Suomen kansalle tulevaisuudessa yhä kalliimmaksi ja se sulkee meidät ulos isosta osasta maailmaa. Suurvaltapolitiikkaan sotkeutuminen onkin loputon kärsimyksen tie tavalliselle kansalle, sillä se johtaa Suomen kurjistumiseen entisestään, koska maan resursseista käytetään yhä suurempi osa muualle kuin oman kansan hyvinvoinnin edistämiseen. Esimakua tästä on se, että samaan aikaan kun Ukrainaan pumpataan miljardeja, niin omalta kansalta leikataan; tätä siis tarkoittaa käytännössä kun vallanpitäjien ja valtion prioriteetit siirtyvät oman kansan hyvinvoinnista suurvaltapolitiikkaan, joka on loputtoman kallista.

Vaurastuakseen Suomen kansa tarvitsee itsenäisen ja vapaan Suomen, joka kykenee rakentamaan ulko- ja kauppasuhteensa itsenäisesti omien kansallisten etujensa pohjalta. On muistettava, että Suomen kansa ei tarvitse mihinkään vihollisia, eikä meidän siksi pitäisi antaa suurvaltojen käyttää itseämme hyväksi niiden vihollisuuksissa ja valtakamppailuissa.

Niko A. Kauko Vapauden liitto 2.vpj, eurovaaliehdokas

Samankaltaiset artikkelit