EU-Suomen ”mallioppilaspolitiikka” jatkuu

Tällä kertaa suomalaisten kuuluisa omaa oksaa sahaava ylikuuliaisuus toteutuu venäläisen kaasun ja sähkön osalta. Ensinnäkin on huomattava, että venäläinen energia ei edes kuulu EU-sanktioiden listalle. Siitä huolimatta suomalaiset poliitikot haluavat vetää äärimmäisen kovaa linjaa venäläisen energian suhteen ja kieltäytyivät siksi maksamasta Gazpromin kaasua ruplissa venäläisten vaatimuksen mukaisesti.

Tästä seurasi tänään se, että Gazprom katkaisi kaasutoimitukset Suomeen kokonaan. Tuontisähkön osalta tämä Suomen poliittisista syistä johtuva “maksukyvyttömyys” johti jo sähkötoimitusten loppumiseen Venäjältä, joka taas johti rajuun sähkön hinnan nousuun Suomessa.

On huomattava, että EU on antanut jäsenmailleen luvan maksaa kaasusta Venäjän uusien maksuteknisten vaatimusten mukaisesti. Mm. Italia, Saksa, ja Ranska jatkavat kaasun ostoa normaalisti Gazpromilta ja maksavat kaasun Gazprom-pankin tilille. EU-Suomi haluaa siis kaasun kohdalla ajaa kovaakin kovempaa linjaa EU:ta miellyttääkseen, koska komissio on antanut hammasta purren lupansa maksaa kaasusta venäläisten vaatimalla tavalla.

Isojen EU-maiden menettelyn sijasta EU-Suomi yrittää nyt korvata venäläistä kaasua kaukaa USA:sta asti laivoilla tuotavalla nesteytetyllä kaasulla, joka on huomattavasti venäläistä putkessa toimitettavaa kaasua kalliimpaa ja jonka pitkät kuljetusmatkat tekevät siitä rasitteen paitsi taloudelle kuin myös ympäristölle.

Tuppuraisen linja

Suomen äärijyrkästä energialinjasta on päättämässä mm. eurooppaministeri Tytti Tuppurainen, joka on tunnettu lausumastaan “oma kansa ensin ajattelu on vahingollista”. Tämä välinpitämättömyys oman kansan ahdingosta ja energian räjähdysmäisesti nousevista hinnoista sekä toisaalta taas nöyristely Brysselin ylikansallista valtaa kohtaan näkyykin ministeri Tuppuraisen kaikessa toiminnassa.

Ministeri Tuppuraisen Suomen kansan kärsimyksistä välinpitämättömän linjan kustantavat siis tavalliset suomalaiset, joiden jo ennestäänkin heikko ostovoima kärsii entisestään.

Lisäksi jo muutenkin taantuva kilpailukykymme jää taas askeleen jälkeen kilpailijamaistamme kun teollisuutemme maksaa energiasta yhä korkeammalle nousevia hintoja.

Mm. Unkarin johto on tullut täysin erilaiseen johtopäätökseen kuin Tuppurainen siinä, kun se toteaa, että Ukrainan sota ei ole Unkarin kansan sota eikä Unkarin kansaa siis myöskään ole syytä asettaa Ukrainan sodan maksumieheksi.

Suomen talous ei kestä Tuppuraisen & co:n linjaa

Jo ennestään velkariippuvainen ja kilpailukyvytön taloutemme ajetaan energian hintaa rajusti nostavilla poliitiisilla toimenpiteillä yhä vaikeampaan asemaan ja näin siis sahaamme Tuppuraisen & co:n linjalla vain omaa kansallista oksaamme yhä kiihkeämmin poikki.

Se mitä me tarvitsisimme siihen, että kansaa ja maata köyhdyttävästä pakotepolitiikasta päästäisiin irti, olisi itsenäinen, kansanvaltainen ja puolueeton Suomi, joka käyttäisi kriisien ratkaisemisessa positiivisempia ja tehokkaampia keinoja kuin EU-fanaatikkojen käyttämät tylsät ja epätarkat talouspakotteet, jotka kurjistavat ja köyhdyttävät sekä maatamme että kansaamme.

Niko Aleksanteri Kauko

Vapauden liitto, 2. vpj.

Samankaltaiset artikkelit