EU-Suomen jo ennestään horjuva ja kilpailukyvytön talous ei mitenkään kestä EKP:n huolettomalla rahan painamisellaan aiheuttaman inflaation, pahasti omaan nilkkaan ampuvan sanktiopolitiikan, epärealistisen “vihreän siirtymän” ja Suomeen taas vyöryvien kymmenien tuhansien pakolaisten yhdistelmää. Tämä maatamme vakavasti ja pitkäkestoisesti vahingoittava mikstuura on seurausta EU-tason päätöksistä ja se siten taas lisää EU-jäsenyyden suomalaisille suoraan aiheuttamia kestämättömiä kustannuksia. 

On myös huomattava, että Ukrainan sota on pohjimmiltaan pääosin Venäjän ja USA:n välinen suurvaltakonflikti, joka on EU:n ja NATO:n kautta taitavasti propagoimalla saatu myytyä suomalaisille “meidän sotanamme”. Aseiden lähettämisen, sanktiopolitiikan ja kymmenien tuhansien pakolaisten maahan ottamisen sijasta Suomi voisi käyttää Ukrainan konfliktin ja sen aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseen paljon fiksumpiakin keinoja, mutta oman järjen käyttö ja sen myötä tehokkaammat ja halvemmat toimet eivät Suomelle EU:n osana ole mahdollisia.

Suomen taloustilanne on synkkääkin synkempi

EU on ottanut meiltä pois mm. oman omaa valuutan ja rahapolitiikan, oman kauppapolitiikan, oman itsenäisen lainsäädännön ja oman ulkopolitiikan. Ilman näitä välineitä Suomen suuntaa on lopulta mahdotonta muuttaa. EU:n jäsenenä kohtalomme onkin olla kovaa vauhtia köyhtyvä ja näivettyvä Pohjolan motitettu pussinperä. 

Inflaation, sanktioiden, vihreän siirtymän ja kymmenien tuhansien maahanmuuttajien  pitkävaikutteinen mikstuura entisestäänkin vauhdittaa ja syventää EU-Suomessa jo ennestäänkin olevia vakavia ja ratkaisemattomia ongelmia kuten työttömyyttä, köyhyyttä ja niiden aiheuttamia erilaisia kalliita sosiaalisia ongelmia. 

Varaton ja kyvytön hallituksemme on aina kuuro omilleen, mutta vastaa tässäkin EU:n huutoon Suomelle tutulla tavalla, eli ottamalla hurjasti lisää velkaa.

Velkaa, velkaa ja enemmän velkaa

Tänäkin vuonna hallituksen oma arvio lähentelee 10 000 miljoonan euron velanottoa, mikä sekin todennäköisesti synkkyydestään huolimatta osoittautuu liian optimistiseksi arvioksi. Tämä velka tulee niiden 40 000 miljoonan euron päälle, jotka hallitus otti velkaa muutamina viime vuosina. Lähes jokainen ymmärtää, että kansakuntamme ei voi tällä tavoin pidemmän päälle elää. 

EU-Suomen taloustilanne on siis täysin kestämättömällä pohjalla eikä syöksykierteelle ole näkyvissä loppua, jos EU:sta ei erota ja EU-jäsenyyden meille mukanaan tuomista jatkuvista taloudellisista lisävelvoitteista ja “taakanjaoista” näin sanouduta irti. 

Jos tätä ei syystä taikka toisesta haluta tai tajuta tehdä, niin suomalaiset keräävät maamme ylle yhä enemmän ja yhä tummempia ukkospilviä, jotka jossain kohtaa puhkeavat sellaiseksi rajuilmaksi, joka tulee yllättämään seurauksillaan koko kansakunnan.

Niko Aleksanteri Kauko Vapauden liitto 2. vpj

Samankaltaiset artikkelit