Jorma Ahponen.

Olen kolmen tytön isä, iältäni 58 vuotta. Muuttanut Nurmekseen 14 vuotta sitten Helsingistä kasvattamaan lapset turvallisessa ympäristössä, tyttöjen äidin menehdyttyä syöpään. Haluan parantaa koko Pohjois-Karjalan elinvoimaisuutta hyvänä paikkana elää. Aion myös taistella palveluiden puolesta, sillä eduskuntamme ei tällä hetkellä mielestäni kehitä maaseutua, vaan pelkästään kehä kolmosen sisällä olevaa elämistä ja asumista.

Olen terveydenhuollon ammattilainen 41 vuoden kokemuksella. Tunnen terveydenhuollon joka alueen ja olen nähnyt kuinka hyvä suomalainen terveydenhuolto tuhottiin vain seitsemässä vuodessa soteilulla. Soten myötä hinta nousi, mutta terveydenhuollon taso laski epäpätevän johdon seurauksena, alan ammattilaisia kuulematta.

Parempien liikenneyhteyksien ja kouluttautumismahdollisuuksien puolesta. Puhtaan Suomen puolesta. Maatamme harhautetaan näivettymään ilmastopolitiikalla. Elämme kuitenkin varmasti maailman puhtaimmassa maassa, missä saamme nauttia maailman puhtaimmasta ruokatuotannosta ja puhtaimmasta ympäristöstä. Pidetään koko Suomi asuttuna ja pidetään toisistamme huolta, sillä suomalaisen paras kaveri on toinen suomalainen. Ei muualla EU:ssa ymmärretä, mitä on elää täällä miltei arktisella alueella, jossa kesä on lyhyt. Pidetään metsämme ja vetemme ominamme.

Jorma Ahponen

Samankaltaiset artikkelit