Moi!

Olen Marko Mellberg, perheenisä Porista ja Vapauden liiton sitoutumaton eduskuntavaaliehdokas. Ikää minulle on kertynyt 50 vuotta ja suurimman osan työurasta olen ajanut tukkirekkaa. Muitakin ajoneuvoyhdistelmiä ja erilaisia työkoneita mahtuu työhistoriaani, esim. metsäkone.

Poliittista kokemusta minulla ei aiemmin ole kertynyt, tässä ehdokkaana ollessa tosin sitä on jo jonkin verran alkanut kertymään. Olinhan ensin VKK:n ehdokas mutta siellä olleiden puoluejohdon sisäisten kiistojen vuoksi koin tarpeelliseksi siirtyä Vapauden liittoon, onhan puolueohjelmat hyvin samansuuntaiset ja pystyn jatkamaan samojen asioiden ajamista täysin. Joku voi tarrautua poliittisen kokemuksen puuttumiseen, siihen voin vastata että jokainen näkee mihin jamaan tämä maa on nyt ajettu nimenomaan poliittisella kokemuksella.

En väitä olevani mitenkään muita erityisemmin viisas ihminen, mielestäni eduskunta tarvitsee joukkoonsa myös ihmisiä jotka eivät ole syntyneet kultalusikka suussa ja ovat kohdanneet elämässään myös epämukavia kokemuksia. On hyvin tärkeää että kansanedustaja tietää omakohtaisesti miten hänen päätökset vaikuttavat juurikin tavallisen kansalaisen elämään!

No niin ja sitten niihin poliittisiin ajatuksiin ja tavoitteisiin!

Minä en lupaa teille ihmiset sellaisia lupauksia että kun minä pääsen läpi niin näin tulee tapahtumaan! Eduskunnassa on 200 edustajaa ja minä olisin läpi päästessäni vain yksi heistä, en voi muiden puolesta luvata asioita tapahtuvaksi. Sen sijaan voin luvata sen mitä haluan saada aikaan ja minkä eteen teen töitä.

Haluan ihan ensiksi Suomen eroavan EU:sta ja Eurosta. Meille luvattiin paljon kun Suomi liittyi EU:hun. Käytännössä olemme maana vain velkaantuneet liittymisen jälkeen. Me lähetämme avustuksia ties mihin milloinkin saamatta itse apua sitä tarvitessamme. 300 miljoonaa Euroa Afrikan ilmastotoimiin kuulostaa hurjalta maamme terveydenhuollon ja maatalouden ollessa romahduspisteessä. Erotessamme EU:sta jäisi maallemme paljon rahaa hoitaa oma maamme kuntoon.

Haluaisin elvyttää maatalouden, turvetuotannon ja maaseudun takaisin niin hyvään tilaan että meillä olisi hyvä omavaraisuusaste ja huoltovarmuus. Metsien hallinta ja käyttö tulee ehdottomasti säilyttää meillä Suomalaisilla. EU yrittää sitäkin viedä meiltä pois. ”Suomi elää metsästä” Milläs me sitten elämme jos metsätkin viedään? Jos EU muuttuisi vapaakauppaliitoksi, silloin jäsenyydessä olisi järkeä.

Meillä oli ennen palvelut myös pienissä paikoissa, kauppoja, apteekkeja, pankkeja ja terveyskeskuksia. Hammaslääkäri löytyi myös maaseudulta, nyt heitäkin on harvemmassa. Näiden palauttaminen toisi työpaikkoja ja helpottaisi ihmisten elämää pienillä paikkakunnilla kun ei tarvitse lähteä kauas hoitamaan näitä asioita. Näihin kaikkiin riitti rahaa ennen EU:ta ja tulisi edelleen riittämään ilman tätä jäsenyyttä.

Natolle sanon myös ei. Suomen tulee olla itsenäinen, suvereeni ja puolueeton valtio. Me emme tarvitse muiden sotia maaperällemme eikä meidän kuulu ottaa osaa muiden sotiin. Olemme ennen olleet siinä asemassa että olemme tarjonneet puolueettoman ja turvallisen paikan rauhanneuvotteluille ja huippukokouksille – se olisi hyvä rooli meille jatkossakin.

Sote- uudistus on pelkästään kallis ja kömpelö lisä byrokratian rattaisiin. Kallispalkkaisia turhia virkoja tuli lisää ja suorittava osapuoli on pulassa rahanpuutteen vuoksi. Lisää rahaa hoitajille, heidän kouluttamiseen ja palkkaamiseen työhön. Terveydenhuolto pitäisi olla verovaroin tuotettu peruspalvelu, sen ei kuulu olla tuottava bisnes!

Vanhuksille kuuluu arvokas vanhuus, lämminhenkiset asunnot hoivakodeissa eikä mitkään betonibunkkerit.  Päiväkoteihin tarpeeksi henkilökuntaa sekä niiden lukumäärää tulisi lisätä, vanhempien aika saattaa kulua jo paljolti matkoihin päiväkodin, työn ja kodin välillä. Pieniä koululuokkia toivon myös takaisin sillä monesti lapsi tarvitsee enemmän huomiota kuin nyt on mahdollista saada, tällä voitaisiin todellakin välttyä monelta ongelmalta lapsen elämässä.

Yritysten verovarat tulisi jäädä Suomeen, aika moni yritys on siirtynyt ulkomaiseen omistukseen jonka vuoksi rahavirta on pois Suomesta.

Tässä näin alkuun asioita mitkä haluaisin muuttaa paremmiksi, listaa kyllä piisaa samanhenkisillä ajatuksilla, koitan jättää tämän tekstin pituuden sellaiseksi että mahdollisimman moni jaksaa lukea loppuun asti.

Toivon että saan mahdollisuuden päästä rakentamaan tätä maata paremmaksi, toivon todella paljon myös muiden samanhenkisten ehdokkaiden pääsemistä eduskuntaan sillä yhdessä meillä on voimaa muuttaa asioita!

Some -kanavat:
instagram: https://instagram.com/meleperi?igshid=YmMyMTA2M2Y=
youtube: https://youtube.com/@meleperiofficial1723

Marko Mellberg

Samankaltaiset artikkelit