Olen Tarja Impiö, 61- vuotias KM, erityisopettaja Ranualta.

Lasten ja nuorten sekä perheiden hyvinvointi on ollut elämäni keskiössä sekä koulussa että ison perheen kasvattajana. Kannatan perinteisiä arvoja ja haluan opettaa lapsille vapautta ja vastuuta, luottamusta, yrittämistä, tunnetaitoja ja arjenhallintaa. Opetussuunnitelmiin kaipaan tekemällä oppimista enemmän kuin digiloikkaa. Seksuaali- ja ilmastopropaganda hämmentävät lasten mieliä.  Integraatio ja inkluusio toimivat, jos opettaja- ja ohjaajaresurssit on mitoitettu oikein.  Liian usein ne ovat riittämättömät. Tämä lisää rajusti opettajien työtaakkaa ja lasten pahoinvointia.

Opetustyön ohella olen toiminut omais- ja perhehoitajana, sekä tukiperhetyössä. Olin kaksi kautta aitiopaikalla kunnanvaltuustossa perusturvalautakunnan puheenjohtajana ja LSHP:n valtuutettuna. Kyläyhdistyksen toiminnassa on vierähtänyt liki kolmekymmentä vuotta. Maaseutuyritysten ja omavaraisuuden säilyttäminen energian ja ruuan suhteen mahdollistaa maamme huoltovarmuuden.

SOTE-alalla tarvitaan käytännönläheisiä ja räätälöityjä ratkaisuja tukemaan lasten, perheiden ja vammaisten toimivaa arkea. Nykyinen sairauksien hoitoon keskittyvä terveydenhuolto on pahassa kriisissä. STM:n raportin mukaan joka kolmas lääkärissä käynyt ei saa diagnoosia. Eli pitkittyneisiin toimintakykyä vaikeastikin rajoittaviin häiriöihin ei löydy syytä vielä erikoissairaanhoidon tutkimustenkaan jälkeen. Koululääketieteen lisäksi tulisi tarjota perinnehoitoja, luonnonlääkintää ja palveluseteleitä. Ennalta ehkäisevän terveydenhuollon ja perinnehoitojen avulla olisi arvioiden mukaan saatavissa miljardisäästöt. Nyt tarvitaan tutkittuun tietoon perustuvaa toimintaa. Luontaishoitoalan toimialaselvitys ja myös oma professuuri palvelevat tätä tarkoitusta. Pakkorokotukset pois terveydenhuollosta.

Kansalaisia ei nyt kuunnella kuin vaalien alla, jos sitäkään. Suomessa tarvitaan hallinnonuudistus, jossa toteutetaan suoraa demokratiaa ja sitovia kansanäänestyksiä. Perustuslakituomioistuin palauttaa perustuslain kunnioittamisen ja perusoikeudet, joita on poljettu. Ilman kansanäänestystä ja ilman kunnollista geopoliittista analyysiä ja keskustelua toteutettu ulko- ja turvallisuuspolitiikan äkillinen, radikaali muutos ja samalla maamme vieminen osalliseksi sotaan hämmentää ihmisiä. Meidän ei kuulu sekaantua suurvaltojen sotiin. Itsenäinen Suomi ei tarvitse EU:ta tai Natoa. Otetaan oma markka takaisin ja palataan EFTA vapaakauppaan. Palautetaan hyvät naapurisuhteet myös Venäjän suuntaan. Tehdään Suomesta ja suomalaisista jälleen rauhanrakentajia, mistä meillä on hyvät perinteet Paasikivi-Kekkosen ajoilta ja ETYK-kokousten järjestäjinä.

Toivon, että olemme samoilla linjoilla pääasioissa, joita olen valmis ajamaan taidolla ja sydämellä.

Itsenäisen Suomen puolesta!

Tarja Impiö

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089588024177

Samankaltaiset artikkelit