Nato-Suomi joutuu jännittämään isosti USA:n tulevia presidentinvaaleja koska vaalien ylivoimaisen ennakkosuosikin, eli presidentti Trumpin kampanjasivulla todetaan: “Meidän täytyy saattaa loppuun prosessi Naton tarkoituksen ja tehtävän uudelleenarvioinnista, jonka aloitimme hallintoni aikana.” Edelliseen lauseeseen kiteytyy jälleen yksi osoitus siitä, miten tyhmää ja vastuutonta oli ripustaa Suomen turvallisuus nykypäivänä sisäisesti kahtiajakoisen USA:n varaan, sillä yhdet vaalit Atlantin takana voivat muuttaa kertaheitolla Nato-Suomen turvallisuuspoliittisen aseman päälaelleen. Tämä vaara olisi pitänyt olla päättäjillämme hyvinkin tiedossa, mutta korkean natokuumeen sairastuttama valtiojohtomme ei välittänyt mistään riskeistä, vaan peliä päätettiin jatkaa hätiköiden eteenpäin huonoilla korteilla.

Lisäksi USA:ssa valtiontalous on niin huonolla tolalla, että sen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan tulee lähitulevaisuudessa ilman Trumpin voittoakin suuri muutos. Muutos toteutuu joko vapaaehtoisesti taikka pakon edessä, kun USA:n talous edelleen kriisiytyy ja se joutuu tekemään leikkauksia vastuihinsa maailmalla ja keskittymään omiin sisäisiin asioihinsa. Tämäkin ongelma ja riski sivuutettiin Suomen lähes olemattomassa “natokeskustelussa” täysin.

Natoilijat siis pakottivat Suomen ottamaan kiireessä isoja riskejä, kun Suomi-neito patistettiin tunnekuohun vallassa ilman kunnollista keskustelua, riskiarviota ja kansanäänestystä hyppäämään vuotavaan laivaan, jonka on ennen pitkää pakko muuttaa radikaalisti kurssiaan taikka se uppoaa.

Itsenäisyys, vahvat puolustusvoimat ja johdonmukainen puolueettomuus olisivat nopeasti muuttuvassa maailmassa paras turva Suomelle, ei kiireessä ja hätiköiden tehdyt päätökset, joilla Suomen kohtaloa kiinnitetään yhä lujemmin ja isolla riskillä heikkenevään ja sisäisesti arvaamattomaan sotilasmahtiin sekä sen kaksoisstandardeihin.

Niko A. Kauko Vapauden liitto 2. vpj, eurovaaliehdokas

Samankaltaiset artikkelit