Vapauden liiton ajamalle itsenäisyys- ja puolueettomuuspolitiikalle olisi juuri nyt suuri tilaus, kun jo kahdeksan vuotta Ukrainassa jatkunut sota kärjistyi entisestään Venäjän hyökkäyksen johdosta. Puolueeton Suomi voisi toimia nyt isossa kansainvälisessä roolissa tulitauon aikaansaamiseksi Ukrainaan ja sen lisäksi voisimme toimia myös välittäjänä rauhansopimuksen laatimisessa ja kriisin jälkiselvittelyssä. Tämä olisi Suomelle paljon positiivisempi rooli kuin nykyisen epäitsenäisen EU-Suomen, jolla on Ukrainan sodassa rooli sekä aseiden toimittajana että omaakin kansaa vakavasti vahingoittavan EU:n ja Venäjän välisen taloussodan osapuolena.

Myös Ukrainan sodan käynnistämä valtava pakolaiskriisi saataisiin paremmin ja nopeammin hallintaan rauhanomaisella välittäjän roolilla kuin lähettämällä lisää aseita konfliktialueelle, joka on oikeastaan kuin bensan heittämistä liekkeihin. Ukrainaa aseistavia valtioita oli jo ennen Venäjän hyökkäystäkin runsaasti mikä on ollut myös yksi merkittävä syy konfliktin kärjistymisessä entisestään. Suomen ei tarvitsisi tästäkään syystä ottaa itselleen aseiden toimittajan roolia kansainvälisessä toiminnassa.

Maailmassa eletään tällä hetkellä ja tulevaisuudessa levottomia aikoja ja siksi itsenäiselle, puolueettomalle ja rauhantahtoiselle Suomelle olisi nyt ja tulevaisuudessa suurta kysyntää. NATO-jäsenyyden torjuminen ja EU:sta irtaantuminen ovat edellytyksiä sille, että Suomi voi palata lääkärin rooliin kansainvälisessä politiikassa.

– Niko Kauko –

Samankaltaiset artikkelit