Olen 58-vuotias maaseutuyrittäjä. 

Jo lapsena asuessani Joensuussa, Kankaanpäässä ja Loviisassa, olin kova ”yrittämään”. Järjestin esityksiä, tapahtumia, kerhoja, toimin kukkakaupan lähettinä, loin lumia naapureiden pihoilta, kiertelin etsimässä hoidettavia eläimiä, etsin kadonneita tavaroita ja vein niitä löytötavaratoimistoon ja kaikkea sellaista. Nuorena muutettuani Pyhtäälle, vahdin lapsia, olin kesätöissä satamassa ahtaajana, kotihoidossa hoitamassa vanhuksia, tehtaassa kokoojana, Tukholmassa sairaanhoitoapulaisena ja siivoojana, Lontoossa lastenhoitajana. Yrityksen perustin v. 1988, liikeideana tarjota maatilaleirejä ja -kerhoja (kaupunkilais)lapsille. Tarkoitukseni oli ruveta opiskelemaan kasvatustieteitä, mutta yrittäjyys vei mennessään. Talvet toimin opettajansijaisena peruskoulussa. Yrittäjyyttä tuli kokeiltua myös Espanjan aurinkorannikolla sekä kyläkaupan ja koirien touhupaikan pitäjänä. Tällä hetkellä pyöritän ratsastuskoulua. Moneen alaan on tullut tutustuttua.

Paikallispolitiikassa olin kaksi kautta. Ensin Vihreänä ja sitten sitoutumattomana. Silloin oli motivaationa pelastaa kyläkoulut – minulla on kolme lasta.

Nyt lähdin ehdolle puolustamaan Suomea; Suomen itsenäisyyttä, omavaraisuutta, huoltovarmuutta ja kansalaisten työllisyyttä ja hyvinvointia.

Elämme tällä hetkellä kuplassa. Kuplassa, jossa todellinen talous ja pelitalous on mennyt sekaisin. Kun kupla ennemmin tai myöhemmin puhkeaa, on meillä oltava todellinen talous kunnossa. Se ei käy, että sodalla kuitataan virheet. 

Nyt on aika ruveta kääntämään laivaa kohti todellista taloutta. Rahalla pitää olla arvo. Arvo tulee Suomen maatiloilta, metsästä, energiantuotannosta, palveluista, kestävästä tavarasta ja ylipäätään työnteosta. Ei lainoista. Ilmaista ateriaa ei ole. Muiden maiden hyväntahtoisuuteen ja apuun emme voi luottaa. Kauppaa toki kannattaa tehdä.

Kerrankin voi sanoa, että Suomi on itseasiassa todella hyvässä paikassa. Kun suurvaltiot ja niin sanottu eliitti taistelevat vallasta, huijaten ihmisiä puolelleen oikeuttaakseen toimensa, niin meidän ei kannata eikä tarvitse lähteä siihen peliin mukaan. Pidetään jalat maassa, kuullaan todellisia asiantuntijoita, käytetään taskulaskinta ja maalaisjärkeä. Osaamista meillä suomalaisilla todellakin on. Olemme ikävä kyllä hukkaamassa sen. Mitä sitten käy kun ei ole ruokaa, lämpöä ja töitä. Nuoret kouluun, ei sotaan.

Vapauden liitolla on keinot ja ratkaisut saada laiva kääntymään. Siksi lähdin ehdolle. Yksikin Vapauden liiton edustaja saa paljon aikaiseksi eduskunnassa !! Kaikki on loppujen lopuksi pienestä kiinni.

Terveisin

Taina Marttinen

Siltakylä
Pyhtää
p. 045 185 2961
[email protected]

Samankaltaiset artikkelit