Olen Veli-Matti Kälviäinen, 41-vuotias yrittäjä ja viisihenkisen perheen isä.

Hollolassa syntynyt ja edelleen asuva maailman nykykehitystä epäuskoisena katsova suomalainen mies.

Jo parikymppisenä aloin kyseenalaistamaan ja aika ajoin tutkimaan asioita lööppien takaa. Onko asiat sittenkään niin kuin ne meille esitetään? Äkkiä sitä huomasi, että moni asia on erittäin politisoitunut ja siitä tuodaan vain yksi näkökulma esille, jolla peitellään epämiellyttävät asiat tai syy seuraus suhteet.

Tämänhetkinen tilanne Suomessa on mahdotonta käsittää. Kuinka eduskunnasta on tullut niin yrittäjä- ja ihmisvihamielinen laitos. Eikö 90-luvun lamasta opittu mitään? No vastaus taitaa löytyä siitä, että maata johtaa tavallisten ihmisten todellisuudesta vieraantuneet ihmiset.

Tällä hetkellä PK-yrittäjät ja yksityishenkilöt ovat hätää kärsimässä inflaation ja varsinkin energian kohtuuttomien hintojen takia, jotka yhdessä ajavat kotitalouksia maksukyvyttömyyteen ja yrityksiä konkurssiin. Samaan aikaan energiayhtiöt tahkovat järjettömiä voittoja vain harvoille. Tämä tuhoaa myös suomalaisen ruokatuotannon nopealla aikataululla, koska se on jo ennestään suurissa vaikeuksissa. Kaikesta tästä kärsii aina lapset ja nuoret loppuviimein eniten. Harrastusmahdollisuudet vähenevät, kouluruoka on usein ala-arvoista ja henkinen pahoinvointi entisestäänkin lisääntyy.

Eikä vähäisimpänä terveydenhuolto, joka on tarkoituksella muutettu pyramidiksi väärin päin. Hallintoa ja himmelivirkoja kyllä on, mutta suorittavaa tasoa vain kyykytetään ja karsitaan. Hoitoon pääsy on jo monesti mahdotonta ellei ole pää kainalossa. Nuorten psykiatriseen hoitoon pääsyyn on hävyttömän pitkät odotusajat eikä tilanne taida olla parempi millään muullakaan tasolla. Puhumattakaan vanhusten kotihoidosta tai laitoshoidosta, joka alkaa olla tilanteessa mistä inhimillisyys on kaukana. Syynä ei henkilökunta vaan eduskunta!

Yllä mainitut asiat saivat minut lähtemään ehdolle. Mitä muutakaan tässä enää voi tehdä kuin antaa kaikkensa tämän maan eteen, että edes nuorisolla olisi parempaa aikaa ja elämää edessä. En voinut enää katsoa tätä hulluutta sivusta.

Veli-Matti Kälviäinen

Sähköposti: [email protected]

Samankaltaiset artikkelit