Moni on jo havainnut, että perinteinen jako oikeistoon ja vasemmistoon tai konservatiiveihin ja liberaaleihin on menettänyt täysin merkityksensä. On aika luoda uusi poliittinen nelikenttä puolueiden määrittelyyn.

Suomen perinteiset puolueet, jotka ovat tällä hetkellä eduskunnassa, ovat valuneet kaikki toisiaan muistuttaviksi. Eroja löytyy vain tarkasti hakemalla, jos silloinkaan.

Voi sanoa, että eduskunnassa on vain yksi puolue, järjestelmäpuolue. Jota kaiken lisäksi näytetään ohjattavan Suomen ulkopuolelta. Kaikissa tärkeimmissä kysymyksissä puolueet asettuvat kannattamaan päätäntävallan luovuttamista Suomen ulkopuolelle. Silmänlumeeksi saatetaan olla joissain asioissa vastaan, kunhan juuri sillä hetkellä päätettävänä olevassa asiassa löytyy enemmistö vallan poisluovuttamiseksi. Tämä näkyy kaikessa toiminnassa. Ärhäkkä oppositiopuolue (esimerkiksi PS) muuttuu rakkikoirasta globalistien sylipuudeliksi päästäkseen vallan kammareihin. Sirkus jatkuu, esittäjät vain vaihtuvat.

Mitä asialle voidaan tehdä? Onko oikea ratkaisu jäädä kotiin peiton alle kiroamaan korruptoituneita päättäjiä ja keskittyä vain omiin asioihin? Tai luoda rinnakkaisyhteiskunta? Jättää äänestämättä?

Tähän vastakysymyksenä voi esittää, että luuletteko sortokoneiston antavan teidän puuhailla omia juttujanne ja jättävän teidät huomiotta? En usko tuohon hetkeäkään. Suomessakin on jo esimerkkejä, että vastarannan kiisket haetaan perattaviksi kotoa.

Entä äänestämättä jättäminen? Nykyisissä presidentinvaaleisssa tämä on valitettavasti ainoa hyvä vaihtoehto, sillä wefdokkaat ovat kaikki huonoja. Ei vähiten huonosta saa hyvää millään.

Itse en toisaalta pidä kategorisesti äänestämättä jättämistä sitäkään hyvänä vaihtoehtona. Passiivisuus on juuri se, mitä isäntämme meiltä haluaisivat. Sitä, ettei synny organisoitunutta vastarintaa. Passiivisuus legitimoi sortajiemme toimet. Nykytilanteessa on tehtävä kaikki mahdollinen syntymässä olevan ylikansallisen sortokoneiston estämiseksi, eli on käytettävä myös poliittisia vaikutuskanavia.

Vapauden liitto edustaa vastarintaa politiikan saralla, seuraavaksi europarlamenttivaaleissa. Laitamme kampoihin kaikin mahdollisin poliittisin keinoin. Tähän tarvitsemme jokaisen suomalaisen apua – myös sinulla on vastuu siitä, millaisen yhteiskunnan jätämme jälkipolville.

Yksi keino vallitsevan yhteiskunnallisen tilanteen kuvaamiseksi on rikkoa perinteinen ja ajastaan jälkeen jäänyt poliittinen nelikenttä, jossa jako menee vasemmiston ja oikeiston välillä ja toisaalta konservatismin ja liberalismin välillä.

Mietitäänpä asiaa lyhyesti konkreettisten puolue-esimerkkien kautta:

Kokoomus väittää puolustavansa markkinataloutta. Mitä markkinataloutta sellainen on, jossa lait säädetään suosimaan ylikansallisia suuryrityksiä? Tämä tapahtuu esimerkiksi valtavan yksityiskohtaisilla vaatimuksilla julkisista töistä. Käytännössä vain suuryrityksillä on varaa palkata juristeja käymään läpi vaatimukset ja täyttämään vaaditut ehdot. Tällä on hyvin vähän tekemistä vapaan markkinatalouden kanssa.

SDP Karmein esimerkki entisen työväenpuolueen ajautumisesta vääriin käsiin lienee viime vuosilta Sanna Marinin toiminta pääministerinä. Valtion velkaannuttaminen 40 miljardilla eurolla johtaa siihen, että kansainväliset pankkiirit saavat merkittävän sananvallan Suomen asioihin.

Perussuomalaiset ovat olleet viime vuosien pahin pettymys. Purkautumiskanava kansan tyytymättömyydelle, mutta Kokoomuksen apupuolueeksi ajautuminen on johtanut siihen, että on pitänyt pettää oma puolueohjelma ja äänestäjät.

Vasemmistoliitto on hylännyt vanhan taustansa työväenpuolueena kokonaan. Natokin nieltiin kun kuorrutus oli riittävän makea.

Suomen keskusta ajaa nykyisin maaseudun tuhoamispolitiikkaa, josta turpeen kielto lienee selvin esimerkki.

RKP:lle kaikki käy kunhan se tapahtuu på svenska. Voi olla periaatteeton kaksikielisesti.

Vihreä liitto on samantyylinen puolue kuin vasemmistopuolueet. Kun tavoitteet on saavutettu, on keksittävä uusia tavoitteita. ’Ympäristönsuojelu’ on niin läpitunkevaa, että sillä ei ole enää järjen kanssa mitään tekemistä. Muut puolueet on saatu kannattamaan ’vihreää siirtymää’, jossa kasveille elintärkeästä hiilidioksidista on tehty saaste. Melkoinen saavutus, mutta ei tietenkään mitään tekemistä hyvyyden tai todellisuuden kanssa.

Kristillisdemokraatit Oikeuttaako ’esivaltaa on toteltava’ -periaate kaiken tapahtuvan? Jeesus muistaakseni kaatoi rahanlainaajien pöydät, eikä ruvennut sellaiseksi itse.

LiikeNyt Missä se liike on? Ehdotan nimenmuutosta: LiikePysähtyNyt. Miten LiikeNytin erottaa Kokoomuksesta? Rautakangella?

Kaikkia nykyisiä eduskuntapuolueita yhdistää esimerkiksi uskominen ihmisen syyllisyyteen ilmastonmuutokseen ja Naton kannattaminen. Mihin katosi perusymmärrys fysiikasta tai Suomen perinteinen puolueettomuuslinja? Paasikivi pyörii haudassaan niin vinhaa vauhtia, että siitä saisi enemmän vihreää energiaa kuin kaikista Suomen tuulimyllyistä yhteensä.

Suomen päättäjät ovat avoimesti asemoineet maamme vieressä olevan suurvallan viholliseksi. Samanaikaisesti sotilaallinen päätäntävalta on luovutettu maapallon toisella puolella olevan suurvallan käsiin, joka on itse sisällissodan partaalla. Kansallista itsemurhapolitiikkaa. Lainsäädäntövalta on puolestaan annettu vaaleilla valitsemattoman EU-komission käsiin. Siitä on seurauksena yhä hullummmiksi muuttuvia lakeja, joita suomalaiset kuuliaisesti noudattavat. Samaan aikaan on kuitenkin menossa avoin kapina useissa Euroopan suurissa maissa. Tästä Suomen valtamedia on hyvin hiljaa, etteivät vain suomalaisetkin rupeaisi vastarintaan.

On siis piirrettävä uusi kuva poliittisesta todellisuudesta. Nykyiset valtapuolueet ovat ajautuneet tilaan, jossa yksilön valta omiin päätöksiinsä kapenee jatkuvasti. Jopa ruumiillinen koskemattomuus asetettiin viimeisten neljän vuoden aikana vaakalaudalle. Samanaikaisesti päätökset tehdään yhä kauempana. EU:n alkuaikoina esillä ollut subsidiaritetti- eli läheisyysperiaate on osoittautunut silkaksi valheeksi. Suomalaiset eivät aikoinaan liittyneet nykyisen kaltaiseen unioniin. Uni on, olisiko aika herätä?

Uudet jakolinjat menevätkin nykyisin lokalismi-globalismi ja kollektivismi-individualismi -akseleilla. Kollektivismin tilalla voisi nykyisin olla myös totalitarismi. Sen verran ahtaaksi yksilön ja paikallisen yhteisön liikkumavara on kaventunut.

Vapauden liitto pyrkii palauttamaan päätöksenteon oikeuden yksilölle itselleen. Niissä tapauksissa missä asia vaatii yhteisöllistä päätöksentekoa, on päätökset tehtävä mahdollisimman lähellä yksilöä.

Ossi Tiihonen
puheenjohtaja
Vapauden liitto r.p.

Samankaltaiset artikkelit