Jyri Poltto.

Kaivattu järjen ääni eduskuntaan.

Olen syntyperäinen Härmäläinen. Aito ”Pohojalaanen”. Mies, olettamia asiasta ei tarvitse tehdä.
Isä. Yrittäjä. Valmentaja. Kauhavan kaupunginvaltuutettu ja Vapauden liitto rp.n perustajajäsen.

Ehdottoman Suomen mielinen, oma kansa ensin ajattelija.

Syön Suomessa tuotettua lihaa, luomuna jos mahdollista. Grillaan sen hiilillä ja saunon puilla, jotka kaadan omasta metsästä, silloin kun huvittaa. En silloin, kuin EU suvaitsee antaa siihen luvan, tai tuulista tukirahoilla tuotettua ”sattumasähköä” olisi saatavilla tarpeeksi sähköllä saunomiseen.

En tiedä olenko näillä ominaisuuksilla uhanalaista ja katoavaa lajia, mutta ajattelin lähteä vielä eduskuntavaaliehdokkaaksikin, varmistamaan ettei kaltaisistani tule sitä. Puoluekin oli pakollista perustaa, samoin ajattelevien huolestuneiden kansalaisten kanssa, koska tässä maassa ei ole enää yhtään Suomen kansalaisten asiaa ajavaa puoluetta. Meillä on vain eduskunnan verran käskyläisiä, jotka toimivat ylikansallisten etujärjestöjen asiamiehinä, kulloisenkin tarinan vaatimalla tavalla.

Vielä jos taloani voisi lämmittää turpeella – varmaan tekisin senkin, koska se hiilidioksidi josta meitä syyllistetään, ei ole ongelma. Sitä on ilmakehässä häviävän vähän, vain 0.042% ja tuosta mitättömästä määrästä ihmiskunta itse aiheuttaa vain 4%. Luonto itse 96%. Kymmeniä vuosia hoettu ja toistolla peloteltu ”ilmastomuutos ja vihreä (varain)siirtymä” on kaikkea muuta kuin luvattua pelastusta ja ”kestävää kehitystä”.

Jos sitä ylipäätään tapahtuu, se ei johdu ihmisestä ja kaikista vähiten meistä suomalaisista – koko vuosipäästömme kun ovat vain kuusi Kiinan tuntia. Tämä on taas yksi väline, jolla meitä halutaan hallita ja rahastaa. Kolmekymmentä vuotta asiaa seuratessani, olen odottanut palmuja pohjanmaalle, mutta kesätkin pysyy edelleen kylminä ja vähä lumisina… Luonnonsuojelu on lähellä sydäntäni ja kaiken kierrättämisessä voisimme vieläkin parantaa, vaikka olemme siinäkin jo maailman kärkiluokkaa ja nämä on taas täysin toinen juttu, kuin ilmasto. Maailmaa paljon kiertäneenä, on nähnyt, kuinka muut hoitaa hommat. Se ei ole aina kaunista katseltavaa…

Tosiasia on, että aina kun tuotamme jotain, saastutamme jotain – mutta se lehmä siellä heinäpellolla ei hengittämällä tätä maailmaa tuhoa… Ei todellakaan. Sääilmiötkin myydään meille mediassa jo ilmasto”alarmismin” todisteina. Nekin on kaksi eri asiaa.

Ai niin, lisää huonoja puolia. Nykyään olen vielä vissiin jonkin sortin tuore ”putinistikin”, koska olen ehdottomasti kaikkea sotilaallista liittoutumista vastaan. Suomen tulee pysyä liittoutumattomana ja pois muiden sodista. Historiamme todistaa, ettei ole maamme etu, osallistua suurvaltojen välien selvittelyyn tai etupiireihin. Meidän ei tule olla kallella itään, eikä länteen – pikemminkin rakentaa rauhaa ja hyviä diplomaattisia suhteita joka suuntaan. Se takaa myös turvallisuutemme, ja ylläpitää omia vahvoja puolustusvoimia. Kekkosen ja Paasikiven linja toimisi edelleen, meillä ei ole tälläkään hetkellä, mitään sotilaallista uhkaa.

Olen tehnyt maahantuontialan yrittäjänä 20 vuotta USA:n kauppaa ja 0 vuotta Venäjän… joten kummallista olla yllättäen ”putinisti”, jos tiedän että Nato ei ole meille kuin taakka, ei turva ja joka haluaa meistä enemmän kuin antaa – senkin olen oppinut, että amerikkalainen ajaa aina omaa etuansa – ihan aina – näin meidänkin kuuluisi. Patriotismi ei ole pahasta. Meidän ei tule valita puolia.

Näinä aikoina totuuden puhuminen ja moni näkökulmainen keskustelu tuntuu olevan vallankumouksellinen teko. Mutta enpäs uhriudu, enkä hyvesignaloi, kun en tunnu tähän nykymuottiin sopivan oikein mitenkään. Itsenäisyys ei sovi muiden muotteihin.

Maahantuontialan yrittäjänä olen myös 100% EU vastainen ja haluan Suomen nopeasti pois tästä uppoavasta velkavälineestä ja direktiivitehtaasta. Oman rahan ja rahapolitiikan takaisin. Kuulostaako epäloogiselta? Ehkä – mutta kansainvälinen kauppa ei todellakaan riipu mistään EU:ssa roikkumisesta. Olimme sisämarkkinoilla ennenkin, eikä EU ole sitä, minä se meille myytiin.

EU haluaa päättää kaikesta ja on kehittymässä kiihtyvällä tahdilla tulonsiirto unioniksi ja liittovaltioksi. Sitä ei enää edes peitellä. Siitä on lähdettävä ajoissa pois, muuten olemme kohta vain etelä euroopan laskut maksava hiilinielu, eli se kuuluisa Hölmölä.

Valtio on kansaa varten, eikä kansa valtiota. Tämäkin on kääntynyt päälaelleen. Nykyistä menoa kuvaa hyvin politiikan mottoni: ”Ei järjen hiventä”.

Velkaannumme ennen näkemättömällä vauhdilla EU:ssa ja teemme sen ”lastemme piikkiin”. Puheet ”valtion velasta” ja siitä, ettei sitä koskaan tarvitsi maksaa, on täyttä puppua. Valtion velka on käytännössä siirrettyä verotusta ja tämä maa on verottanut kansansa jo köyhäksi, sukupolvia eteenpäin.

Siltikään rahat ei muka riitä ja budjetit ovat alijäämäisiä kerta toisensa jälkeen, mutta sitä riittää kipata tehottomaan kehitysapuun ja rajamme on auki kaikille. Olemme maailman sosiaalitoimisto. Byrokratiaa byrokratian päälle, on maan tapa. Virkamieskoneisto on ylisuuri ja ylläpidämme verovaroilla mitä oudoimpia organisaatioita. Ratkaisu on aina ”leikkaaminen palveluista tai veronkorotus” – sen sijaan että lopetettaisiin kaikki epäoleellinen, mikä ei kuulu meille eikä hyödytä Suomen kansalaista.

Velalla myös orjuutetaan, ja kun lopulta ”maantie näkyy massista” – on helppo velkojan vaatia vaikka mitä maaltamme. Luonnonvarojamme ja infraa myydään pilkkahintaan ylikansallisille sijoitusyhtiöille, haluammeko olla kohta se pohjolan konkurssipesä, jossa velkoja kuittaa kaiken saatavistaan? Kyllä meidän metsät ja pohjavedet kelpaavat varmasti. Tällä menolla se onkin vain ajan kysymys. Siksi tälle touhulle on pantava stoppi.

Olenko näillä ajatuksilla siis vanhanaikainen vuodattava vastavirrankiiski vai kriittinen ajattelija?

Ehdottomasti jälkimmäinen, olen aina perehtynyt asioihin ja ottanut niistä selvää. Jos palikat ei sovi kohdalleen ja tarinat ei käy maalaisjärkeeni, herää silloin sisälläni asuva loputon tutkija.

Ja nyt on mennyt lopullisesti kuppi nurin tämän maan hallintoon ja ”kokeneisiin” poliitikoihin. Tässä hommassa ei ole enää järjen hiventäkään jäljellä. Politiikan kentän tulee muuttua, olemme jo tuhon tiellä, emmekä päätä enää omista asioistamme.

Tämän takia loimme Vapauden liitto r.p.n. Meillä on ratkaisuja. Ne ei kaikkia miellytä – etenkään eliittiä. Eikä kuulukaan. Tämä maa on meidän, kansalaisten. Ei sen pienen valtaa pitävän eliitin.

Suomi on uskallettava pelastaa, mutta sitä ei tule tekemään yksikään vanha valtapuolue. Se on jo nähty. Puheita riittää, teot on toista. Vasen ja oikea ovat enää saman linnun kaksi siipeä, joita ohjaa sama ylikansallinen pää. Eduskunnasta on todellakin tullut edesmenneen kansantaiteilija Irwin Goodmanin sanoin, ”Suomen suurin sirkus” – sellaista irvokasta näytelmää siellä vedetään vuodesta toiseen ja oma kansa kärsii. Aika ajoin vaihdetaan vain rooleja, aitiosta permannolle.

Hallituksemme ja koko eduskuntamme on menettänyt kyvyn ja ilmeisesti myös halun, ajaa kansalaisten ja maan etua. Valtion- ja kansanetuun perustuva reaalipolitiikkaa on täysin kadonnut.

Itsenäisyytemme, itsemääräämisoikeutemme ja omavaraisuutemme sekä huoltovarmuutemme on palautettava, vain siten voimme taata Suomen kansalaisten hyvinvoinnin ja vaurauden.

On siis aika äänestää sitä oikeaa muutosta, eikä ylivoimaa.

On palattava järjen tielle. On asetettava oma kansa ensin. Kaikessa.

Kotisivut:
www.poltto.com
www.jyripoltto.fi

facebook: https://www.facebook.com/jyripoltto.val.1

Twitter: https://twitter.com/JyriPoltto

Instagram: https://www.instagram.com/jyrtsap/

email. [email protected]

Jyri Poltto

Samankaltaiset artikkelit