Olen Jouni Ahola, maalta kotoisin oleva, Kempeleessä asuva 51-vuotias perheellinen mies. Minulla on vankka kokemus liike-elämästä ja olen toiminut pitkään myös yrittäjänä. Taustalla on monipuoliset opinnot mm. tuotantotaloudesta, tietojenkäsittelystä ja yrittäjyydestä. Työntekijänä olen hoitanut vastuullisia tehtäviä monen kokoisissa yrityksissä, mm. suuren IT-alan yrityksen yksikönvetäjänä, IT-alan startup-yrityksen toimitusjohtajana ja metsänhoitoyhdistyksen esimies- ja kehittämistehtävissä. Yrittäjänä olen toiminut aiemmin liikkeenjohdon konsulttina ja nyt toimin klapiyrittäjänä Kempeleessä. Olen myös Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen varavaltuutettu. Ryhdyin klapiyrittäjäksi palvellakseni oman asuinalueeni ihmisiä konkreettisilla tuotteilla ja palveluilla. Toimitan lämpöä ja tunnelmaa talven varalle.

Suomen nykyinen tilanne ja suunta on huono. Meillä on ratkaisematta ainakin sotekriisi, talouskriisi, energiakriisi, yrittämisen kriisi ja omavaraisuuskriisi. Näyttää siltä, että Suomen nykyinen johto ei aja suomalaisten asiaa. Samoin näyttää siltä, että Suomea johdetaan maamme rajojen ulkopuolelta. Nykyiseen tilanteeseen Suomessa on tultu rikkomalla Suomen perustuslakia tahallaan ja törkeästi, erityisesti viime vuosina. Toisin kuin monissa Euroopan maissa, maassamme ei ole perustuslakituomioistuinta. Tarvitsemme sellaisen. Perustuslakituomioistuimen keskeinen tehtävä on varmistaa, että valtion johdon tekemät lait ja asetukset ovat perustuslain mukaisia.

Kaikki nämä kriisit ja muut vinksallaan olevat asiat ovat kuitenkin korjattavissa. Laittomuuden tilasta on palattava perustuslailliseen tilaan. Valtiomme johdon tulee tunnustaa nykyiset kriisit ja alkaa toimia aktiivisesti kansalaisiaan kuunnellen kriisien ratkaisemiseksi. Tarvitaan päättäväisiä toimia, jossa keskeisintä on Suomen perustuslain ja perusoikeuksien palauttaminen kunniaansa. Perustuslakimme on aikanaan laadittu kansalaisten suojaksi. Kun eduskuntaan saadaan riittävä joukko Suomea ja sen kansaa rakastavia suoraselkäisiä, aidosti kansaa kuuntelevia ja kansaa edustavia kansanedustajia, tämä muutos on mahdollinen. Olen halukas ja valmis tekemään osaltani kansanedustajana kaiken sen mitä tarvitaan, jotta Suomi on jälleen täysivaltainen tasavalta, jossa valtiovalta kuuluu kansalle. Oikeasti.

Koska olen yrittäjä itsekin, niin yrittäjien asiat ja heidän menestymisensä Suomessa on lähellä sydäntäni. Menestyvät pienet ja keskisuuret yritykset ovat suomalaisen hyvinvointivaltion selkäranka. Valtion on luotava näille yrityksille menestymisen mahdollisuudet Suomessa. Keinoja löytyy, kun tahtoa löytyy. Tällä hetkellä maassamme lopettaa pysyvästi noin kolme maatilaa päivässä. Tämä uhkaa vakavasti puhtaan kotimaisen ruoan saatavuutta ja kokonaista elinkeinoa. Tahdon palauttaa maaseudun elinvoimaisuuden. Suomen ja suomalaisten omavaraisuus on arvokas asia. Tahdon tehdä voitavani, jotta myös Suomen metsät pysyvät suomalaisissa käsissä. Metsänomistajien tulee voida itse päättää metsäomaisuudestaan.

Tahdon, että Suomi on valtio, joka on hyvissä väleissä kaikkien kansojen kanssa niin diplomatian, kuin kauppasuhteidenkin tasolla. Itsenäinen ja puolueeton Suomi ei pyllistele eikä kumartele mihinkään suuntaan, vaan on riippumaton ja suvereeni Suomi.

Suomen on päästävä eroon EU:sta, josta on tullut Suomelle valtava taloudellinen rasite ja suomalaisten orjuuttaja pakottavan lainsäädäntönsä takia. Suomen asioista ei tule päättää EU:ssa, vaan Suomessa. Kansalaisia koskevat päätökset tulee tehdä niin lähellä kansalaista kuin mahdollista. Kauppaa tulee voida käydä kaikkien maiden kanssa. Suomen on viisainta hankkiutua eroon eurosta ja ottaa Suomen markka takaisin käyttöön. NATOlle on annettava rukkaset. Jäsenhakemus on vedettävä pois ja Suomen on palattava puolueettomuuspolitiikkaan. Suomen ei tule liittoutua sotilaallisesti, sillä siitä on historiassa vain karvaita kokemuksia. NATOn laajentuminen Suomen itärajalle vastaa Kuuban ohjuskriisin tilannetta 1960-luvulla.

Äänestä minua, niin saat eduskuntaan luotettavan ja suoraselkäisen ihmisen. Pyrin tekemään kaikkeni Suomen ja suomalaisten parhaaksi. Tämä onnistuu maalaisjärkeä käyttäen ja esimerkiksi jatkuvan parantamisen oppeja hyödyntäen. Ja tavallisia suomalaisia molemmilla korvilla kuunnellen.

Jouni Ahola

Yhteystiedot ja somekanavat
kotisivut: https://www.jouniahola.fi/
gsm: +358 40 5430 435
email: [email protected]
facebook: https://www.facebook.com/jouni.ahola.3
twitter: https://twitter.com/AholanJouni
tiktok: http://tiktok.com/@aholanjouni

Samankaltaiset artikkelit