Olen Pekka Tenhunen, 58v ja asun Nokialla. Olen seurannut politiikkaa tarkemmin vuodesta 1987. Aikajana tähän päivään asti kertoo ainakin minulle, että eduskuntapuolueet ovat olleet mukana haitallisessa politiikan teossa, jonka katkeraa hedelmää nautimme nyt.

Olen koulutukseltani mielenterveyshoitaja sekä erityisryhmien ohjaaja. Olen toiminut myös työnohjaajana. Helsingin kaupungilla työskentelin sosiaali- ja terveysvirastossa, sekä myös HUS:ssa. Minulla on työhistoriaa myös Pitkäniemen sairaalassa Nokialla. Suomi on rakennettu työllä, hiellä ja uhrauksilla. Onko meillä kykyä olla edelleenkin kansakunta? Neuvostoliitostakin selvittiin mutta nyt on kova kiire johonkin. Asioista ei puhuta eikä kerrota. Sanotaan että kun olemme siellä, niin puhumme sitten ydinaseista. Naapurin kanssa pitää olla sovussa ja vahinkoja voi sattua. Ydinaseet lisäävät jännitystä. Säteily ei tunne valtakunnanrajoja – idästä tuulee myös länteen. Muistamme Tsernopilven 1986?

Heristelemme kovasti sormea eurooppalaisille valtioille oikeusvaltioperiaatteesta. Vanha suomalainen sanonta: ”Turkki päällä ei saunaan!” pätee hyvin. Kun seuraa mediaa, poliitikkoja ja asiantuntijoita, ja heidän jokailtaista lauluaan, että ”Turkki sitä, Turkki tätä, mitä Turkki ajattelee, ruotsalaiset ovat kauheita kun antavat kirjoja poltella, jos me ei sitten päästä nyt tämän takia?!” Mitä sitten? Ruotsi on vanha suurvalta. He tulevat selviytymään. Geopolitiikka jo osaltaan määrittää,
että me sen sijaan tulemme edelleen olemaan karhun kainalossa. Ruotsi komppaa Suomea ja Suomi Ruotsia talvisodan hengessä, ja meille kerrotaan: ”Yhtä jalkaa koko Pohjola”.

Maailman onnellisin kansa, olemmeko?!

Tilastot kertovat. EU:n piti tuoda rauhaa ja vaurautta, miten kävi? Tilastot kertovat jotain muuta. Olemme velkaantuneet, ja sama jatkuu tulevaisuudessa, mikäli kehitystä ei pysäytetä. Korona herättää monenlaisia ajatuksia. Itse sen sairastin, ja se oli minulle aivan tavallinen ylähengitystieinfektio. En ole ottanut k-piikkejä. Olen ollut tekemässä valmisteilla olevaa lyhytelokuvaa: ”Ajankuvaa korona-Suomesta, kollektiivisen muistimme tueksi, bonuksena Nato-kiima”, siinä lisää aiheesta.

Harrastuksiini kuuluu liikunta, musiikki, sekä punttisali. Minulla on lapsia ja lapsenlapsia, ja
tällä hetkellä seurustelen. Vakaumukseltani näen itseni olevan jonkin sortin vapaa-ajattelija. Sotilasarvoni on rannikkojääkäri. Et juurikaan tapaa minua somessa, mutta Youtube -kanavallani
https://www.youtube.com/@tenupekka323 löytyy pian jo mainittu elokuvamme katsojien iloksi.

Vaalit lähestyvät. Olen ehdolla Vapauden liiton listalla, koska puolueen ohjelma perustuu järkeen, ja sitä Suomessa nyt tarvitaan.

Pekka Tenhunen

Samankaltaiset artikkelit