Hei, Suomen kansalainen ja arvoisa äänestäjä.

Olen Santeri Mörsky, 31-vuotias elintarviketyöntekijä Raumalta ja olen ehdolla eduskuntavaaleissa Vapauden liiton ehdokkaana Satakunnasta.

Päätin lähteä ehdolle, sillä Suomen politiikassa kaivataan nyt muutosta parempaan suuntaan. Avaan alla hieman ajatuksiani minulle tärkeistä asioista.

ITSENÄISYYS JA PUOLUEETTOMUUS

Suomen tulee tulevaisuudessa pysyä itsenäisenä ja pystyä päättämään omista asioistaan ilman Euroopan Unionin liiallista ohjailua. Tästä syystä kannatan vähintään kansanäänestyksen järjestämistä EU-erosta eli #fixit. Näin meillä kansalaisilla olisi mahdollisuus kertoa mielipiteemme ja sen mukaan myös toimittaisiin. Nykyinen järjestelmä on huono, sillä poliitikot ajavat Suomelle haitallista politiikkaa hyvien EU-virkojen toivossa.

Suomen tulee myös vaalia hyviä naapurisuhteita ja pysyä puolueettomana, sillä tämä politiikka on toiminut jo yli 80 vuotta.

NATO-prosessi on välittömästi pistettävä jäihin ja rahan lähettäminen Ukrainaan lopetettava. NATO toteutuessaan tulisi maksamaan Suomelle 2% bruttokansantuotteesta, eli monta miljardia/vuosi. Tähän ei yksinkertaisesti ole varaa. Se loisi myös täysin turhaa jännitettä ja mahdollista aseellisen konfliktin uhkaa Venäjän kanssa. Meillä ei ole varaa tapattaa omia miehiä NATO:n sotia sotimalla.

Suomen tulisi sen sijaan ottaa diplomaattinen ote nykyiseen konfliktiin Ukrainassa ja yrittää puhua rauhan puolesta. Se olisi kaikkien muiden etujen mukaista paitsi aseteollisuuden, joka jo nyt takoo satumaisia voittoja ihmisten kärsimyksestä.

Näiden lisäksi tulisi myös pohtia WHO:n eli maailman terveysjärjestön ja YK:n roolia nykymaailmassa ja tarpeellisuutta kuulua näihin järjestöihin. WHO pyrki koronan aikaan sanelemaan ihmisille, mitä saa tehdä ja mitä ei. Järjestö pyrkii kahmimaan itselleen lisääntyvästi valtaa ja tätä ei voi sallia. Kyse ei ole demokraattisesti valitusta porukasta ja siksi heillä ei tulisi olla valtaa käskeä yhtään ketään.

Maailman talousfoorumia (WEF) ei sen suuremmin tarvitse edes pohtia, vaan kyseiseen järjestöön kuuluminen tulisi lähinnä luokitella terrorismiksi. Kyseessä on globaalin eliitin järjestö, joka on penetroitunut myös meidän hallintoelimiin. Järjestö ei todellakaan ole tavan suomalaisen asialla ja tästä sidoksesta poliitikkojen tulisi olla avoimia.

Minä ilmoitan avoimesti, etten kuulu salaseuroihin eikä minulla ole salaista agendaa ajettavana. Olen aidosti suomalaisten puolella.

VIHREÄ SIIRTYMÄ

Suomi ei pysty yksin maailmaa pelastamaan ja meidän aiheuttamat päästöt ovat mitättömiä isossa mittakaavassa. Vihreää teknologiaa (tuulivoima, aurinkovoima, vetytalous) tulee toki kehittää jatkossakin, mutta energian suhteen pitää jatkossa olla omavaraisempi. Tästä syystä turve tulisi luokitella uusiutuvaksi luonnonvaraksi, niin kuin se on naapurissamme Ruotsissa. Turveyrittäjät takaisin soille nostamaan energiaa ja ravinteikasta kasvualustaa kasvihuoneisiin!

Hiilidioksidin sidontaan minulla on erinomainen ratkaisu. Se on hampun/kannabiksen laillistaminen. Hamppua on käytetty jo pitkään niin kuituna, kuin nautintoaineenakin. On turha käydä sotaa tätä kasvia vastaan, kun sitä pystyttäisiin teollisessa mittakaavassa kasvattamaan Suomen pelloilla. Hamppu kasvaa nopeasti täyteen mittaansa ja sitoo runsaasti hiilidioksidia kasvunsa aikana. Hampun kuiduista voidaan valmistaa niin vaatteita kuin vessapaperia. Nykyinen lainsäädäntö tekee viljelystä liian vaikeaa ja kannattamatonta.

Päihdyttävänä aineena kannabista on turhan pitkään demonisoitu ja se niputetaan liian usein vain huumeeksi muiden joukossa. Päihteenä se on kuitenkin turvallinen, sillä kukaan ei tiettävästi ole sen yliannostukseen kuollut. Kannabiksen laillistaminen mahdollistaisi täysin uuden alan syntymisen Suomeen ja lisäisi näin huomattavasti myös verokertymää. Näitä verorahoja voitaisiin ohjata terveydenhuoltoon, näin kaikki pääsisivät hyötymään vaikka eivät kyseistä päihdettä haluaisikaan käyttää.

SÄÄSTÖKUURI

Suomen talous tarvitsee tasapainottamista holtittoman velkaantumisen ansiosta.

Suomessa verotus on jo nyt turhan korkealla, joten säästöt pitää saada karsimalla julkisen puolen menoja. Jos saisin valita, leikkuriin joutuisi ensimmäisenä ulkomaanapu n. 1,2 miljardia, sillä ei ole mitään järkeä ottaa velkaa ja lähettää sitä kehitysmaihin. Samalla myös maahanmuuton kriteerejä tulisi tiukentaa, jottei tänne tulla tukiaisten perässä vaan ennemminkin tekemään tuottavaa työtä.

Lisäksi tulisi tarkastella kriittisesti ja tehostaa virkamieskoneistoa. Turhien ajatuspajojen, kuten Sitran, lakkauttaminen olisi myös hyvä veto. Verovarat pitää käyttää suomalaisten hyvinvoinnin lisäämiseen ja elämänlaadun parantamiseen; niin sen pitäisi mennä hyvinvointivaltiossa.

Pitää antaa tähän väliin krediittiä Liberaalipuolueen Twitteriin kokoamalle #leikattavaalöytyy -listaukselle, josta löytyy monen miljardin edestä mahdollisia säästökohteita.

ARVOT

Minulle tärkeitä arvoja ovat yksilön- ja sananvapaus, kristillisyys ja valtion rajattu kontrolli ihmisten elämään. Valtio kun on olemassa ihmisiä varten, eikä toisinpäin.

VAALILUPAUS

Jos satakuntalaiset antavat minulle mandaatin ja äänisaaliini riittää Arkadianmäelle asti, niin tässä on lupaukseni teille äänestäjille.

Lupaan taistella suomalaisen kulttuurin ja vapauden säilymisen puolesta, woke/cancel-kulttuuria vastaan. Lupaan tehdä kaikkeni, jotta Suomessa olisi jatkossa paremmat mahdollisuudet tulla toimeen omalla työllään. Lupaan osaltani huolehtia Suomen turvallisuudesta, jotta jokaisella yksilöllä ja perheellä on hyvät edellytykset nauttia elämästään meidän rakkaassa kotimaassa.


Santeri Mörsky

puh. 0451106109
email: [email protected]
Twitter: https://twitter.com/Suloiisak
IG: https://www.instagram.com/suloiisak/

Samankaltaiset artikkelit