Olen Dawson Clay. Sukujuureni ovat Salomonsaarilta isäni puolelta ja äitini puolelta Suomesta. Olen asunut 22 vuotta Suomessa. Koulut olen käynyt Lapualla ja Seinäjoella, asepalveluksen Kajaanissa sotilaspoliisina. Lääkärin pätevyyden olen suorittanut Oulun yliopistossa 2015–2021. Työtä olen tehnyt terveyskeskus-, koulu- ja työterveyslääkärinä. Tartuntatautilakiuudistuksen 48a takia en ole työskennellyt kliinisessä työssä vuonna 2022. Sen sijaan olen tehnyt etätöitä.

Politiikkaan lähdin edellä mainitun lain takia, ja koska koronavuosien aikana kansalaisten perusoikeuksia lähdettiin rajoittamaan liiallisesti eikä perustuslakia kunnioitettu. Muutenkin olen kyllästynyt ideologisesti värittyneisiin poliittisiin päätöksiin, joissa käytännön ongelmiin ei haeta ratkaisuja, vaan jatkuvasti edistetään utopistisia tavoitteita. Pienpuolueiden listalta valitsin asettua ehdolle, koska näen sen ainoana varteenotettavana ryhmittymänä, joka pyrkii suomikeskeiseen politiikkaan.

Lyhytaikaisina tavoitteina, mikäli eduskuntaan pääsen, on pyrkiä vahvistamaan perustuslain asemaa ja ihmisten perusoikeuksia. Maan omavaraisuusastetta täytyy varmistaa. Euroopassa oleva kriisi täytyy luovia hyvin, jottemme kärsi turhaan Keski-Euroopan mukana. Tällä hetkellä maatalous on erityisesti sydämelläni. EU-jäsenyys vaatii uudelleenarviointia. Unioni ei ole sama nyt kuin mitä meille luvattiin vuonna 1994. Olen sitä mieltä, että eroamiselle löytyy perusteet.

Keskipitkä- ja pitkäaikaisina tavoitteina on lähteä Euroopan Unionista ja palauttaa oma valuutta. Voimme pysyä itsenäisenä maana Euroopan kauppayhteisössä samaan tapaan kuin Norja, Islanti ja Sveitsi ovat osa sitä. Suomessa on paljon rakenteellisia ongelmia paisuneen byrokratian takia. Tavoitteena on tehdä valtion koneistosta kevyt ja ketterä. Tämä antaisi tilaa kansalaisten luovuudelle, joka on edellytys kehitykselle, innovaatiolle ja vaurastumiselle.

Ulkopoliittinen näkemykseni on, että puolueettomuus on turvallisin ulkopoliittinen linja. Vihollisuus naapureiden kesken ei ole koskaan kannattavaa. Rakentava rauhaan pyrkivä diplomatia on keskeistä. Puolueettomuutta täytyy uudelleenrakentaa seuraavien vuosikymmenten aikana. Mikäli Eurooppa jatkaa eristäytymistään Venäjästä Ukrainan sodan takia Suomen asemoituminen välimieheksi Euroopan ja Venäjän välille kaikilla mahdollisilla sektoreilla olisi erinomaisen tuottoisa asema.

Dawson Clay

Blogi: https://dclay.blog/

Samankaltaiset artikkelit